Canapeaua este unul dintre cele mai utilizate obiecte de mobilier din locuinta ta. Fie ca vorbim despre serile petrecute la TV sau un eveniment alaturi de cei dragi, aceasta are parte de multe peripetii. Indiferent de atentia acordata diverselor alimentele in timpul servirii, accidentele sunt inevitabile. Putem vorbi despre o pata de vin, de suc sau pete de cerneala. Chiar daca crezi ca in astfel de cazuri ai nevoie de o canapea noua, exista solutii. Citeste in continuare pentru a afla metodele eficiente care te scapa de petele nedorite si iti reimporspateaza obiectul de mobilier! Din grija pentru canapeaua ta, ti-am pregatit un articol dedicat in totalitate acesteia.
Curatare diferita pentru fiecare material
Chiar daca o canapea are aceleasi utilizari, indiferent de locuinta sau numarul de membri, modul de curatare este individualizat. De ce? Pentru ca fiecare material necesita pasi diferiti spre a obtine un obiect de mobilier curat. De exemplu, un produs agresiv din punct de vedere chimic poate cauza deteriorari ireparabile. Pentru fiecare canapea, exista etape diferite, dupa cum urmeaza:
1. Canapea din materiale textine/stofa
O canapea din materiale textile sau stofa poate fi curatata in 2 moduri distincte, doar ca ambele au la baza apa. Fie alegi metoda clasica cu bicarbonat de sodiu sau detergent, fie recurgi la o metoda profesionala, si anume un aparat de curatat cu abur. Pentru prima metoda ai nevoie initial de o perie. Cu ajutorul acesteia vei elimina murdaria de la suprafata. Ulterior acestei etape trebuie sa aspiri toata suprafata canapelei. In urmatoarea faza vei utiliza detergentul sau bicarbonatul de sodiu, dar nu in faza solida. Trebuie sa amesteci praful cu o cantitate mica de apa pentru a obtine o pasta. De retinut este ca inainte de a curata canapeaua cu solutia creata trebuie sa o testezi pe o mica suprafata. Daca nu apar efecte adverse, curata toata canapeaua. La final trebuie doar sa o lasi la uscat peste noapte.
2. Canapea din piele ecologica
Daca alegi o canapea din piele ecologica, trebuie sa stii ca etapele de curatare fata de varianta pielii naturale difera drastic. Chiar daca acestea seamana la aspect, textura si material, varianta artificiala este mult mai sensibila. Asadar, in prima faza trebuie sa aspiri canapeaua, inclusiv in orificii, ulterior amesteca 2 lingurite de solutie de curatare cu 1 litru de apa. Cu ajutorul unei carpe curate, sterge canapeaua cu solutia creata anterior. In urmataore faza este necesar sa cureti doar cu apa. Este important sa eviti solutiile chimice care contin inalbitor. De ce? Pentru a evita o decolorare nedorita. In ultima faza, cu ajutorul unei carpe uscate, sterge fiecare coltisor al canapelei. Pentru petele ce nu pot fi indepartate, iti recomandam sa pui o discheta imbibata in solutia de curatare, iar apoi sa stergi rapid cu apa. Astfel, vei evita deteriorarea materialului sensibil. In plus, lasa canapeaua cel putin o ora inainte de utilizare.
3. Canapea din piele naturala
Stim cu totii ca pielea naturala rezista in timp, fie ca vorbim despre incaltaminte, haine sau… canapea. Daca ai ales sa achizitionezi un astfel de obiect, este important sa stii cum sa o intretii corect. In prima etapa trebuie sa aspiri toata suprafata canapelei, ulterior creeaza o solutie din apa calda si detergent nu foarte puternic. Sterge fiecare bucatica a canapelei, iar in cazul petelor, insista pe zona respectiva. In urmatoarea etapa trebuie sa usuci temeinic pielea, aceasta fiind un procedeu foarte important. Ulterior, ai nevoie de un balsam special pentru piele, iar acesta va hidrata materialul. Cu ajutorul unei carpe pe care ai turnat produsul executa miscari circulare pe toata suprafata canapelei. In ultima faza lasa canapeaua la uscat cel putin o ora.
Piesa esentiala a casei tale este canapeaua. Mentine-o in perfecta stare pe un timp indelungat cu ajutorul unei curatari corecte. In plus, daca ai nevoie de o echipa specializata pentru curatenia de acasa, Alexa Cleaning Art te ajuta! Pentru mai multe detalii despre noi, intra aici. Abia asteptam sa te ajutam! Ia decizia corecta.