Cum cureti pardoselile dure?

Cum cureti pardoselile dure?

Curatarea si intretinerea pardoselilor dure reprezinta un proces indelungat si temeinic deoarece acestea au o suprafata diferita fata de cele obisnuite. In plus, de cele mai multe ori dimensiunea acestora este destul de mare. Suprafetele dure au rosturi sau diverse modele inserate, de aceea indepartarea murdariei din interior necesita atentie si rabdare.

Tipuri de curatenie pentru pardoselile dure

Precum in  orice alta situatie, curatarea pardoselilor dure poate fi de doua feluri: curatenie generala si curatenie de intretinere. In cazul primei variante, aceasta este necesara o data pe saptamana pentru pardoselile frecventate in mod intens si din ce in ce mai rar in cazul pardoselilor utilizate rar. Intervalul la care se face curatenia generala pentru pardoselile dure poate fi schimbat in functie de anotimp, frecventa utilizarii, conditii meteorologice sau situatii speciale. In schimb, curatenia de intretinere trebuie efectuata zilnic pentru zonele frecventate intens si o data pe saptamana pentru pardoselile care sunt utilizate mai rar.

Pentru ambele tipuri de curatenie, de cele mai multe ori elementaul principal este monodiscul. Acesta este un aparat profesional de curatenie care curata si lustruieste suprafetele dure in timp util. In functie de suprafata sau gradul de murdarie, se poate utiliza monodiscul cu perie sau monodiscul cu pad.

Tipuri de pardoseli dure

De cele mai multe ori, pardoselile dure sunt alese pentru suprafetele frecventate in mod intens zilnic. Acestea rezista cu brio traficului intens si diferitelor tipuri de incaltaminte. Din multitudinea de tipuri de pardoseli dure, regasim:

·         Pardoseli din piatra naturala sau artificiala – suprafetele dure construiute din granit, marmura sau calcar pentru prima varianta si placi ceramice sau placi din beton mozaicate pentru pardoselile din piatra artificiala sunt alese atat pentru aspectul natural si inedit, cat si pentru duritatea acestora. Aceste pardoseli creeaza un design special pentru orice spatiu si garanteaza rezistenta fata de orice factori, de la trafic continuu pana la zgarieturi si accidente neprevazute. In plus, pardoselile din piatra naturala sau artificiala sunt potrivite pentru orice spatiu;

·         Pardoseli din lemn – un tip de pardoseala apreciat si cunoscut in diverse locuri, suprafata acoperita cu lemn este recunoscuta atat pentru estetica inedita, cat si pentru functionalitate. Cele mai comune modele sunt confectionate din lemn de esenta tare precum mesteacan, fag, stejar, salcam sau artar, dar intalnim si podele din pin ori brad;

·         Pardoseli epoxedice – de cele mai ulte ori acestea sunt regasite in spatiile comerciale. Acestea sunt realizate din rasini epoxidice si pot fi folosite pentru finisarea pavimentelor industriale si rezidentiale. Sunt pardoseli turnate, care se poate personaliza pana in cele mai mici detalii pentru a obtine un aspect unic. Podelele epoxidice sunt hidroizolante, antiderapante, antistatice si prietenoase cu mediul inconjurator.

Echipa de curatenie – ajutor de nadejde pentru pardoselile dure

Curatarea pardoselilor dure este o activitate ce poate da mari batai de cap. Fie ca vorbim despre locuintele personale, institutii sau spatii comerciale, curatenia trebuie sa fie realizata temeinic si corect pentru ca rezultatele sa fie intotdeauna perfecte. 

De cele mai multe ori echipele de curatenie au experienta si aparatele necesare pentru ca pardoselile dure sa fie intotdeauna curate. De aceea, daca esti in cautarea unei echipe potrivite pentru o astfel de activitate, Alexa Cleaning Art iti pune la dispozitie servicii profesionale de curatare a pardoselilor si nu numai. 

    Întreabă prețul