Cum sa indepartezi cu succes mucegaiul din locuinta ta

Cum sa indepartezi cu succes mucegaiul din locuinta ta

Petele de mucegai se regasesc la tot pasul in jurul nostru, indiferent de climatul in care traim. Mucegaiul este un tip de ciuperca, iar unele tipuri pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea naostra sau cea a animalelor noastre de companie. Este important sa tratezi problema imediat ce incepi sa observi diverse pete pe tavan sau pe langa geamuri. Invata astazi, alaturi de Alexa Cleaning Art cum sa indepartezi cu succes mucegaiul din locuinta ta.

Produse care neutralizeaza mucegaiul

  • Bicarbonat de sodiu si borax – bicarbonatul de sodiu si boraxul au fiecare un nivel al pH-ului ridicat, care inhiba cresterea si dezvoltarea mucegaiului in locuinta. Acestea sunt produse ieftine, usor de procurat, non-toxice, putand fi amestecate cu apa. Boraxul va fi mai eficient decat bicarbonatul de sodiu in vederea eliminarii petelor cauzate de mucegai, dar este mai putin eficient ca produs de curatenie.
  • Peroxid de hidrogen – desi este mai putin dur decat clorul, peroxidul de hidrogen poate ucide mucegaiul si are capacitatea de a indeparta aproape in totalitate petele lasate de acesta. Desi are aproximativ acelasi efect precum clorul, peroxidul de hidrogen va avea efect ceva mai incet decat clorul, dar fara a lasa in urma reziduuri.
  • Otet alb distilat – otetul este acid, ceea ce il face eficient in procesul de descompunere a structurii mucegaiului si anihilarea acestuia. Deoarece otetul actioneaza intr-un mod bland, cel mai probabil vei fi nevoit sa utilizezi si un produs de curatenie pentru a indeparta complet petele lasate in urma de mucegai pe suprafete.

Cum sa indepartezi mucegaiul de pe diverse suprafete

  • Pantofi, haine si genti din piele – daca ai o pereche de pantofi cu mucegai, cel mai bine este sa ii cureti afara, cu o carpa inmuiata in otet alb distilat, apoi sa ii speli cu un sapun pentru piele si apa calda. Lasa-i sa se usuce la aer si apoi trateaza pielea cu o solutie de protectie
  • Material textil – daca mucegaiul a ajuns pe hainele tale din cauza umezelii este recomandat sa folosesti o solutie din inalbitor fara clor si apa si sa lasi obiectele vestimentare la inmuiat in ea pentru cel putin 8 ore. Spala-le apoi in masina de spalat, folosind detergentul tau obisnuit
  • Aparate electrocasnice – aparatele electrocasnice au nevoie de curatare constanta pentru a functiona in mod corect. Porneste masina de spalat la un ciclu de spalare cu o temperatura inalta si clor, cel putin o data pe luna. Poti folosi otet distilat pentru a curata frigiderul sau cafetiera, deoarece acesta inhiba dezvoltarea mucegaiului
  • Rosturile de la faianta si gresie – pentru a elimina mucegaiul de pe gresie si faianta poti utiliza o solutie din 16 parti apa si o parte clor. Lasa solutia sa actioneze circa 15 minute apoi freaca cu o periuta locurile respective. Clateste cu apa din abundenta la sfarsit si lasa ferestrele deschise pentru ca suprafetele sa se usuce complet.

Mucegaiul reprezinta unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii tale. Totusi, nu este atat de greu sa il elimini din locuinta, daca ii stopezi dezvoltarea inca din faza incipienta. Nu te descurci de unul singur? Apeleaza cu incredere la Alexa Cleaning Art!

    Întreabă prețul