Cum sa ingrijesti eficient podelele din lemn

Cum sa ingrijesti eficient podelele din lemn

Pe cat este de frumos, pe atat poate fi de pretentios lemnul. Podelele din lemn masiv se potrivesc de minune intr-o locuinta moderna, atragand instant atentia cu stralucirea si eleganta lor. Totodata, atentia poate fi rapid captata si de diversele pete sau urme de murdarie de pe podea. In special intr-o casa fara covoare, asemenea detalii sunt extrem de usor observabile. Iata, mai jos, tot ceea ce trebuie sa cunosti despre cum sa ingrijesti eficient podelele din lemn.

Matura zilnic

Vei spune ca nu ai timp, dar, sa fim seriosi, cat timp ti-ar trebuie sa maturi podeaua in fiecare zi? Probabil ca nu foarte mult. Maturatul este un pas extrem de important in pastrarea unor pardoseli curate. Poti purta prin casa particule de praf, de pe incaltaminte, care pot zgaria usor suprafetele din lemn. Foloseste o matura cu peri moi, care sa fie prietenoasa cu podeaua ta.

Foloseste aspiratorul

Poate ai crezut pana acum ca aspiratorul este doar pentru covoare si mochete. Ei bine, afla ca poti folosi cu incredere aspiratorul, cu toate accesoriile sale, care te vor ajuta sa aspiri tot praful care se asterne pe podele. Fii atent, totusi, ca accesoriile pe care le utilizezi sa aiba peri moi, si sa nu prezinte parti care sa zgarie suprafetele. Ai grija la colturi si suprafetele inguste, care pot fi lovite sau deteriorate cu usurinta.

Achizitioneaza un mop cu abur

Mopul traditional s-ar putea sa nu fie tocmai cea mai buna alegere cand vine vorba despre curatatul podelelor. Acesta poate retine o cantitate prea mare de apa, chiar si dupa stoarcere, care poate avea un impact negativ, in timp, asupra parchetului tau. Un mop cu abur este o alternativa ideala in acest caz, deoarece apa nu este in contact direct cu suprafata din lemn. Te vei bucura astfel de suprafete curate, cu minimum de efort.

Foloseste solutii adecvate

Exista o gama variata de solutii destinate curatarii si ingrijirii podelelor, in comert. Important este sa le alegi pe cele potrivite pentru tipul de podele din locuinta ta. Daca pardoseala ta este lacuita, poti utiliza o solutie simpla, din sapun si apa, pe care o poti pregati chiar tu, sau o poti achizitiona din magazine. Daca nu este lacuita poti opta pentru ceruirea acestora, proces care le va conferi o stralucire deosebita, si le va proteja de posibila actiune a factorilor negativi.

Apeleaza la o firma specializata

Daca metodele enumerate mai sus nu dau roade, sau pur si simplu nu doresti sa iti bati capul cu asta, apeleaza cu incredere la o firma specializata. Alexa Cleaning Art pune la dispozitie un serviciu de curatat podele, care implica

  • Spalarea mecanica a pardoselilor
  • Reconditionarea prin decapare si polishare
  • Ceruire
  • Acoperiri de protectie

Cu ajutorul nostru nu va mai trebui sa te preocupi vreodata de curatarea pardoselilor.

Alexa Cleaning Art este firma pe care o cauti in materie de curatenie a casei sau a biroului. Uita de grija curateniei si apeleaza cu incredere la serviciile noastre. Intra pe site cere oferta personalizata si beneficiaza de reducerile disponibile!

    Întreabă prețul