Curățenia și prosperitatea

Curățenia și prosperitatea

În agitația noastră zilnică, a ne menține casa, vehiculul, biroul, grădina îngrijite și ordonate sună puțin prea solicitant. Prea des, a ne gândi la o casă curată sau la un loc de muncă ordonat este considerat pur și simplu un lux. Sunt atât de multe lucruri de făcut, și toate consumă energie, prin urmare, a sări peste activitățile de curățenie este cel mai ușor. Acest timp poate fi alocat ”sarcinilor care sunt prioritare”. Iar dacă acest lucru devine un obicei curățenia și ordinea nu își mai au loc împrejurul nostru. Posibil că toți ați văzut clădiri construite din materiale costisitoare, cu cel mai bun decor, dar întreținute mizerabil. Unii oameni se obișnuiesc atât de mult cu dezordinea în viața lor, încât aproape că nu face nicio diferență pentru ei…

Fiecare articol/obiect are un loc de păstrat. Avem tendința de a păstra obiecte, hârtii, medicamente, vitrine, haine, cadouri an de an gândindu-ne că într-o zi ne-ar putea fi de folos. Adunăm în dulapuri și pe rafturi în casele noastre încât uneori uităm ce avem și cât avem. Și, când avem nevoie de ceva, este greu să-l găsim în aglomerație. De fapt, ne pierdem precizia și timpul prețios în dezordinea din jur. Prin urmare, dezordinea nu numai că blochează energia, dar provoacă neplăceri și pierderi de spațiu și timp prețios. Practic, dezordinea poate fi definită ca fiind lucrurile sau posesiunile pe care nu le mai folosim și care se amestecă cu lucrurile de uz zilnic. Unii avem chiar obiceiul de a păstra obiecte sparte sau defecte.

Gândiți-vă la asta: dezordinea împiedică curgerea liberă a energiei. Nu există niciun motiv să fim înconjurați de lucruri care nu funcționează, de care nu mai avem nevoie sau lucruri pe care nu le vom mai folosi. Dezordinea reprezintă decizii amânate și incapacitatea de a avansa în viață. Dezordinea aduce cu ea un sentiment de dezorientare și confuzie. După ce s-a instalat dezordinea, amintiți-vă, nimic nou nu vine în viața voastră până când nu îi faceți loc. Asta înseamnă că trebuie să începeți să curățați lucrurile vechi de care v-ați atașat, pentru a face loc pentru ca lucruri noi să curgă în viața voastră. Încercați – dați lucrurile  inutile unor persoane care le-ar folosi sau vindeți-le pe OLX sau pe alte site-uri web similare.

Tot ceea ce deții ar trebui să aibă valoare în viața ta, fie pentru că este util sau atractiv, fie pentru că pur și simplu îl iubești. Și, fă-i loc. Fiecare articol are nevoie de un loc unde „trăiește” sau este păstrat. Lăsarea lucrurilor oriunde sau aleatoriu creează confuzie. Nu vă puteți ține cheile mașinii pe blatul bucătăriei și recipientul pentru zahăr în camera de zi. Este important să menții un standard de curățenie în fiecare încăpere, în orice moment. 

Fiecare cameră din casa ta are un scop; de exemplu, bucătăria ta este o zonă de preparare a mâncărurilor și nu un spațiu de depozitare. Faceți spațiu pentru aparate. Păstrați curățenia după utilizare. Faceți spațiu pentru oale și tigăi. Faceți rafturi pentru păstrarea lor. Ideea aici este să eliminați ceea ce nu utilizați și apoi să puneți articole similare împreună și în cele mai bune locuri. Când casa ta este ordonată, îți este mai ușor să te concentrezi asupra sarcinilor pe care le ai la îndemână. O bucătărie îngrijită vă permite să vă concentrați pe a găti bine, iar un dormitor îngrijit vă ajută să dormiți bine.

Noi credem că păstrarea unei case ordonate arată că îți pasă de ceea ce trăiești. Îți proiectează personalitatea și mentalitatea mai presus de toate.

Este bine să curățați și să organizați lucrurile în fiecare zi. Cu cât amânați mai mult, mizeria se acumulează și pare un efort uriaș să curățați dintr-o dată. Așa că faceți o obișnuință din a face munca în segmente până când este gata. Este ok să te ocupi de curățenie pentru o zi întreagă sau să lucrezi câte o oră pe zi pentru a ordona lucrurile.

Într-o casă cu adevărat curată te simți bine, relaxat.

Se spune că succesul este doar acumularea de bune obiceiuri. Credem că este adevărat. Cu cât faci mai mult pentru a te ajuta să reușești, cu atât vei deveni mai de succes și mai prosper. A avea o casă ordonată vă oferă o minte ordonată și vă ajută să aveți o carieră de succes.

    Întreabă prețul