Importanta curateniei la locul de munca

Importanta curateniei la locul de munca

Curatenia este baza unei vieti sanatoase, iar mediul in care ne desfasuram activitatile zilnice trebuie sa fie placut, sigur si ingrijit. De aceea, cand vine vorba de locul de munca, este necesar sa alegi o echipa de curatenie ce va oferi rezultate favorabile atat pentru angajati, cat si pentru cei ce calca pragul intreprinderii.

Indiferent de numarul angajatilor sau spatiul disponibil, curatenia este un element ce nu rezista pe o perioada indelungata de timp. Intr-un loc in care fiecare om isi petrece o mare parte a zilei, este imposibil ca totul sa ramana la fel ca dupa curatenie.  De la firimituri, pana la o cafea varsata din greseala, aceasta se compromite cat ai clipi.

Sfaturi utile pentru un mediu de lucru curat

Daca esti in cautarea unei echipe de curatenie, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1.       Alege o firma de curatenie cu experienta – chiar daca pare floare la ureche, sa faci curatenie nu este asa usor cum crezi. Pe langa echipa ce cunoaste in detaliu fiecare activitate ce trebuie desfasurata, sunt necesare tehnologii si dotari premium ce sa ofere rezultate eficiente. Alege o firma ce iti ofera tot „pachetul”. 

2.       Alege intervale potrivite – in functie de numarul de angajati, dimensiunea spatiului si modul de lucru, este necesar sa alegi un interval potrivit pentru curatenia periodica. De exemplu, daca ai ales ca echipa profesionala de curatenie sa isi desfasoare activitatea o data la o luna, sunt mari sanse ca aceasta decizie sa creeze un mediu necorespunzator pentru angajati. De ce? Pentru ca va exista o perioada in care mediul de lucru nu va fi curat.

3.       Discuta amanuntit cu echipa de curatenie aleasa – chiar daca ai ales o firma specializata in acest domeniu, nu inseamna ca aceasta va sti ce asteptari ai. De exemplu, este necesar ca echipa sa cunoasca detalii despre cum doresti sa fie curatate podelele sau mochetele. Unele produse prezinta o sensibilitate majora, iar acest detaliu trebuie sa fie cunocut pentru a nu aparea neplaceri.

Avantajele unui mediu de lucru curat

Cand iei o decizie buna, de cele mai multe ori culegi roadele pe parcurs. In cazul curateniei, oamenii ce lucreaza intr-un mediu placut au spor in toate. Avantajele sunt:

·         Crește productivitatea muncii – stii sentimentul cand intri intr-o camera in care mirosul este placut, lucrurile sunt aranjate si automat te simti bine? Ei bine, acest fapt se potriveste si in cazul mediului de lucru. Cand locul in care lucrezi incurajeaza atitudinea pozitiva si siguranta, productivitatea muncii creste. Orice activitate pare mai simpla cand ne simtim bine intr-un loc in care petrecem o mare parte a zilei. Asadar, numarul sarcinilor facute intr-un anumit timp,  creste. 

·         Angajatii se simt in siguranta – nevoia  de siguranta se afla in piramida nevoilor creata de Maslow. Aceasta este pe locul 2, dupa nevoi fiziologice. Asadar, acest aspect este foarte important pentru oricine. Cand te simti in siguranta, te poti focusa in totalitate pe activitatile de la locul de munca.

·         Placerea de a veni la locul de munca – mediul in care ne desfasuram activitatea este ca o a doua casa. Cand locul de munca este curat, ingirjit si aerisit, automat venim cu o stare de spirit buna si „pofta de munca”. Un mediu dezordonat vine de cele mai multe ori la pachet cu stres, pierderea concentrarii si o stare de angoasa. Asadar, cand spatiul in care lucram este curat, placerea de a veni la locul de munca creste.

·         Locul de munca este imaginea firmei – felul in care arata locul de munca spune multe despre companie. Cand un client sau un viitor angajat paseste in companie, acesta va analiza cu siguranta aspectul spatiului, de la ordine pana la miros, la dezinfectare. Acesti factori pot determina raspunsuri favorabile de la prima vedere.

Locul de munca in care ne desfasuram activitatile trebuie sa fie curat, iar curatenia ca la carte se face cu ajutorul unei echipe specializate. Daca esti in cautarea unei colaborari de durata in care rezultatele sa vorbeasca de la sine, Alexa Cleaning Art iti sta la dispozitie. Intra aici pentru mai multe detalii!

    Întreabă prețul