Curatenia de primavara e infricosatoare, de acord cu tine. Numele in sine sugereaza o groaza de munca, mai mult deranj pe parcursul procesului decat ordine, si foarte putina energie ramasa la final pentru a te putea bucura de rezultat. Un studiu arata ca praful are nevoie de doua ore pentru a se depune din nou pe suprafete, dupa aspirare. Prin urmare, casa ta nu va fi niciodata cu adevarat „curata”, dar asta nu inseamna ca nu poate fi primitoare, ordonata si confortabila.
Citeste articolul de astazi si afla in ce consta tehnica echipei Alexa Cleaning Art, in materie de inlaturare a murdariei si reimprospatare de sezon a locuintei.
Pregateste-te emotional si logistic
Procesul in sine este complicat si obositor, insa planificarea miscarilor pe care urmeaza sa le faci, in avans, ti-ar putea inlesni inzecit munca. Prin urmare, daca vrei sa ii oferi un aer proaspat casei tale, care sa reflecte schimbarile climatice din natura, recomandat ar fi sa incepi prin a vizualiza etapele necesare pentru a duce la indeplinire misiunea. Alcatuieste o lista cu produsele de curatare de care ai nevoie, dupa care alege locurile cu care vrei sa incepi. De asemenea, daca simti nevoia sa redecorezi… acesta e momentul sa o faci.
Pentru a jongla cu piesele de mobilier, curatenia de primavara reprezinta momentul cel mai oportun. Intre lustruit pardoseli si aspirat covoare, vei putea face si schimbarile pe care ti le doresti, cu mult mai multa usurinta, avand mai mult spatiu de miscare.
Odata ce vei sti cum vrei sa-ti organizezi spatiul, iti va fi mai usor sa stabilesti care sunt lucrurile pe care vrei sa le pastrezi, sa le donezi sau sa le arunci.
Curatenia in bucatarie
Sterge frigiderul in interior si exterior, indeparteaza toate butoanele aragazului/plitei, capacele si arzatoarele si pune-le la inmuiat in apa fierbinte, dupa care curata bine fiecare suprafata folosind produsele potrivite, pentru a nu lasa urme si zgarieturi. Scoate toate vasele din dulapuri pentru a le sterge de praf, curata interiorul si exteriorul dulapurilor, iar mai apoi incepe sa cureti si electrocasnicele mici. Fii atent sa le verifici cu atentie pe acelea ale caror componente sunt detasabile, pentru a le putea curata corespunzator.
Indeparteaza mobilierul si electrocasnicele de langa perete, pentru a putea sterge praful si aspira in spatele si sub acestea, iar mai apoi aspira podeaua si sterge-o cu un mop. Acesta va fi intotdeauna ultimul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand cureti o incapere.
Curatenia in dormitor
Spala toate asternuturile si materialele textile din camera (perne, pilote, perdele si draperii etc.), sterge parful de pe toate suprafetele mobilierului si spala geamul cu o solutie speciala. Dupa care poti trece la golirea si curatarea dulapurilor si rafturilor de imbracaminte si incaltaminte, pe care le poti sorta acum asa cum ti-ai dorit pe tot parcursul anului. La final poti trece la partea de aspirare, spalare si lustruire.
Curatenia in camera de zi
Goleste rafturile de carti si alte obiecte pentru a sterge praful. Aspira de praf toate materialele si suprafetele, apoi foloseste solutii de curatare pentru a le improspata si lustruieste-le. Spala perdelele si draperiile, dar nu uita de geamuri. Aspira si piesele de mobilier tapitate, precum canapeaua sau fotoliile. Nu uita de obiectele de iluminat sau de capacul televizorului. Acorda o atentie deosebita electronicelor si cartilor din biblioteca, cultura este nepretuita.
Curatenia in baie
Ideal ar fi ca suprafetelor din aceasta incapere sa le fie acordata o atentie deosebita in mod regulat, deoarece normele de igiena sanitara sunt extrem de importante. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a spori nivelul de prospetime. Ai putea incepe cu dulapul in care iti depozitezi medicamentele, inventariind continutul si aruncand produsele medicale si de igiena expirate, la un loc cu cosmeticele. Nu uita sa cureti locurile mici si neglijate, precum gratarul ventilatorului de aerisire sau capul dusului. Pentru a incheia intr-o nota triumfatoare, toarna in toate scurgerile otet amestecat cu bicarbonat de sodiu, pentru a curata tevile de depuneri.
Nu uita sa acorzi atentia necesara curateniei din hol, camara sau debara si aparatelor de aer conditionat. Iar daca ai nevoie ca altcineva sa faca toate aceste lucruri in locul tau, intra pe site-ul nostru sau suna la numarul de telefon 0735.121.153, pentru o programare.