Sfaturile Alexei: cum sa indepartezi siliconul de pe suprafete

Sfaturile Alexei: cum sa indepartezi siliconul de pe suprafete

Vine o vreme in viata fiecaruia dintre noi, cand supunem locuinta pe care o detinem, sau in care stam cu chirie, unor procese de renovare. Fie ca este vorba despre simpla varuire a peretilor sau schimbarea pardoselii si a gresiei, fiecare modificare din casa lasa in mod inevitabil urme care trebuie indepartate. Probabil unul dintre cele mai inestetice materiale, siliconul ruineaza aspectul suprafetelor din jurul tau. Daca ai nevoie de ajutor, citeste in continuare sfaturile Alexei: cum sa indepartezi siliconul de pe suprafete.

Despre silicon

Siliconul este o substanta utilizata in domeniul constructiilor, pentru a lipi etans diverse rosturi. Este rezistent la umezeala, dar si la actiunea radiatiilor ultraviolete. Poate fi regasit in tuburi, forma care faciliteaza aplicarea materialului. Desi este o substanta extrem de utila, are un dezavantaj, acela ca nu poate fi aplicat uniform, astfel ca mereu exista un surplus inestetic care trebuie indepartat. Mai mult, siliconul are proprietatea de a se usca relativ rapid, in functie de grosimea stratului in care a fost aplicat, dar si de conditiile climatice din incaperea respectiva.

Indepartarea siliconului intarit

In general, atunci cand decidem sa curatam siliconul de pe suprafete, acesta este deja uscat. Probabil cea mai la indemana metoda de curatare a siliconului intarit este utilizarea unei lame, sau a unui cutter. Ai grija atunci cand tai surplusul, pentru a nu te accidenta, dar si pentru a nu zgaria sau deteriora in orice fel suprafetele. Pentru ca procesul sa fie mai eficient si mai rapid, poti utiliza un foehn pentru a incalzi zona respectiva, timp de aproximativ jumatate de minut. Astfel siliconul se va inmuia si va deveni mai maleabil, adica mai usor de inlaturat.

O alta modalitate de indepartare a siliconului intarit este prin intermediul unei paste, pe care o poti realiza chiar tu, din apa si faina. Aceasta se lasa sa actioneze peste zona in cauza, si apoi se indeparteaza cu un burete si apa. Actiunea se poate repeta ori de cate ori este nevoie.

Daca nu doresti sa iti bati prea mult capul cu problema siliconului intarit, poti apela la o solutie speciala achizitionata din comert.

Indepartarea siliconului mucegait

Atunci cand siliconul este aplicat intr-o incapere in care este multa umezeala, cel mai probabil va dezvolta mucegai. Pentru a-l indeparta, in acest caz, trebuie, in primul rand, sa cureti zona cu apa si un burete, iar apoi poti utiliza o solutie din apa calda si clor. Dupa ce se usuca, clateste bine cu apa calda si aeriseste incaperea. Incearca sa desfasori acest proces pe timpul zilei, atunci cand poti parasi incaperea si poti lasa ferestrele deschise.

Indepartarea siliconului neintarit

In cazul siliconului proaspat aplicat nu trebuie sa iti faci prea multe griji. Ai nevoie doar de cateva servetele si acetona, dizolvant sau o solutie pe baza de alcool pentru a indeparta surplusul nedorit. Utilizeaza manusi pentru protejarea pielii si ai grija sa nu deteriorezi suprafetele din jur cu solutiile. Nu folosi lama sau cutter-ul, deoarece vei reusi doar sa intinzi si mai mult surplusul.

Daca nu vrei sa iti bati capul cu curatenia dupa constructor, apeleaza cu incredere la o firma care sa faca treaba in locul tau. Alexa Cleaning Art iti sta la dispozitie cu servicii de top, care sa te scape de grija curateniei in locuinta sau la locul de munca. Intra pe site si lasa-ne un mesaj sau contacteaza-ne la numarul de telefon: 0735 121 153. Micul ajutor

    Întreabă prețul