Trucuri pentru o curatenie rapida si eficienta

Trucuri pentru o curatenie rapida si eficienta

De cele mai multe ori o persoana dedica o zi intreaga curateniei, indiferent de dimensiunile locuintei sau numarul de persoane care locuiesc in casa. Daca te regasesti in aceasta situatie, dar ai vrea sa scurtezi timpul acordat acestei activitati, citeste in continuare! Ti-am pregatit o serie de trucuri utile pentru ca tu sa realizezi o curatenie rapida si eficienta. Bucura-te de o casa curata, de momente linistite petrecute alaturi de cei dragi, dar si de sesiuni de filme, toate intr-o singura zi!

1. Pregateste produsele necesare pentru curatenie

Stii acel moment cand te-ai apucat de curatenie, dar realizezi ca iti lipseste un produs? Uita de aceasta situatie agasanta si pregateste produsele de curatenie necesare inainte de efectuarea acestor activitati. Asadar, primul pas care iti garanteaza o curatenie rapida si eficienta este de a aseza la vedere obiectele utile. De la solutii dezinfectante sau matura, pana la manusi de unica folosinta si lavete, daca le vei aseza la vedere inainte de a te apuca de treaba, iti garantam rezultate rapide si sigure. In plus, tine cont de produsele care sunt pe cale sa se termine atunci cand mergi la cumparaturi. Astfel, vei evita situatia neplacuta in care realizezi ca un recipient e gol si nu ti-ai asigurat rezervele necesare.

2.     Fa o lista cu activitati

Chiar daca pare ciudat, o lista clara si concisa a pasilor pe care trebuie sa ii faci, iti scurteaza timpul in care faci curatenie. De ce? Pentru ca stii exact ce activitate urmeaza. In plus, vei evita situatia in care incepi o serie de actiuni in acelasi timp si nu finalizezi niciuna intr-un timp optim. Iti recomandam sa notezi pasii pe care trebuie sa ii faci in functie de fiecare incapere. Astfel, vei sti sigur cand o camera este curata in totalitate si vei evita sa faci o curatenie haotica.

3. Curatenie de sus in jos

Pentru acest pas vrem sa dezmintim etapele consacrate cunoscute de orice gospodina. Daca preferi sa cureti intai pardoselile, iar mai apoi suprafetele de lucru pentru a nu ridica praful, iti recomandam sa schimbi pasii. De ce? Pentru ca Legea Gravitatiei se aplica chiar si in cazul sesiunilor tale de curatenie generala. Ei bine, utilizarea maturii sau a aspiratorului nu ridica praful pe obiecte de mobilier sau electrocasnice. Totusi, firimiturile de pe acestea ajung cu usurinta pe podele dupa ce tocmai le-ai curtatat. Asadar, daca vei alege sa cureti intai praful si murdaria de pe suprafetele de lucru, iar mai apoi pardoselile, iti garantam o curatenie rapida si eficienta. In plus, daca ai o casa cu mai multe etaje, iti recomandam sa incepi intotdeauna cu etajele superioare deoarece se aplica aplica acelasi „principiu”.

4. Cheama ajutoare

Poate cel mai important truc pentru a obtine o curatenie rapida si eficienta, este de a chema ajutoare. Stim cu totii proverbul „Unde-s multi puterea creste!”. Ei bine, curatenia realizata ocazional nu se abate de la aceasta situatie. In cazul in care doresti sa obtii rezultate rapide, ai nevoie de o echipa. In acest caz iti recomandam doua variante. Fie alegi sa implici membrii familiei sau colocatarii in activitati, fie apelezi la o echipa de curatenie.

Daca esti in cautarea unei firme specializate in servicii profesionale de curatenie, pregatita sa satisfaca orice capriciu, alege Alexa Cleaning Art! Pentru mai multe detalii intra aici.

    Întreabă prețul